200 g de carn de vedella picada i 200 g de carn de porc
fulles de panotxa
1 pebrot vermell
250 g de mantega de porc
1 cullerada de llevat
1 ceba
1 panotxa de blat de moro cuit
2 tomàquets
500 g de farina de blat de moro
sal
750 ml de brou de verdures
PREPARACIÓ:
Pica finament la ceba, el pebrot vermell i el tomàquet i saltar-los en una cassola amb una mica d'oli. Desgrana la panotxa de dacsa, pícalo finament i incorpora-ho al cassó. Assaona i afegeix les carns de porc i de vedella. Remou i afegeix el pebre vermell i una mica d'orenga. Aboca 250 ml de brou, tapa i cuina durant 20 minuts.
Per a la massa dels tamales, posa la mantega en un bol i bat fins que pugi i quedi esponjosa. Afegeix la farina, el llevat, un polsim de sal i barreja bé. Aboca poc a poc el brou de pollastre i barreja bé.
Estén la massa de blat de moro a les fulles i cobreix amb la massa. Tanca-ho bé per tot arreu sense prémer massa i lliga els paquetets amb una corda. ? Talos amb brins de les fulles de blat de moro. Cou al vapor a l'olla ràpida amb abundant aigua durant 30 minuts.
Obre'ls i retírales les fulles a l'hora de servir o serveix-los en el paquetet tancat.